lördag 5 juni 2010

Soliga dagar



Igår och idag har varit två riktigt härliga dagar, med mycket sol och värme. Därför beslutade vi (eller, jag beslutade och Leche gillade läget ;) ) att spendera båda dagarna ute på gräsmattan och bara njuta. Igår satte jag igång att gaffa ihop en stor bur med hjälp av kompostgaller, närmare bestämt åtta stycken. Det är en väldigt stor bur till en chihuahua kan jag säga :) Jag får bekvämt plats i den för att springa runt och leka med honom, så det är perfekt. Den går att fälla ihop hur lätt som helst och bära med sig upp för trapporna när solen går i moln. I denna bur har Leche spenderat flera timmar igår och idag, och det har han gillat! Är dock lite orolig att han kanske bränt sig lite i solen, då hans hud under pälsen är lite rosa. Upptäckte det idag, och då fick han ligga under en handduk och sova så att han inte fick mer sol. Även matte har fått färg!




Ikväll har vi varit en sväng i Mattehuset, där det var spelkväll. Jag satte upp två bord för ingångarna till Hilbertrummet, och släppte lös Leche där inne. Det var väldigt många intressanta dofter och smaker i det rum där alla F:are värmer och äter sin mat året om :P

Igår var förresten första gången jag lämnade Leche ensam "på riktigt". Tidigare har jag kört ensamhetsträning genom att ställa mig utanför det öppna köksfönstret och lyssna på vad han gör, och gått in igen när han lugnat ner sig och slutat gnälla. Igår var det dock hög tid för mig att handla mat, så jag var borta en halvtimme. När jag kom tillbaka och kom in genom dörren var Leche hur lugn som helst och sa inte ett ljud. Verkade som att han hade sovit. Jätteskönt!

Igår kväll var dessutom första gången jag sov i min säng sedan Leche kom hit. Hittills har jag sovit i soffan bredvid hans bädd, men nu sov jag i min säng. Han gnällde inte ens när jag gick in i mitt sovrum! Annars brukar han gnälla för att få komma upp till mig i soffan när jag lagt honom i hans bädd, men nu sa han inte ett ljud. Det första jag hörde var ett kort skall klockan åtta imorse, då han hade tröttnat på att vara själv :) Det gjorde i alla fall under för min rygg att slippa sova i min ganska hårda soffa.

Dags att sova så att vi kan gå upp tidigt imorgon - måste förbereda för tidiga morgnar, då jag börjar jobba på måndag. Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar